Inici / Guia d'arbres / Salix alba
Salix alba-flor
flor

Salix alba

Arbres de grans dimensions, per tant necessita espai per créixer i desenvolupar-se de forma natural. D'arrels superficials, millor no plantar en lloc asfaltats o cimentats. Necessita humitat ambiental i també del sòl, no li agraden terrenys argilosos.

Fitxa tècnica

Fitxa tècnica

Imatges, característiques i fenologia a la zona de Girona (Bordils: Lat 42.05, Long 2,92)

  • Nom cientific: Salix alba
  • Nom comú (català): Salze
  • Nom comú (castellà): Sauce blanco
  • Característiques
  • Flors, fulles i fruit
  • Adaptació al medi
  • Malaties i plaques
  • Requeriments de feina
  • Forma: ovoidal
  • Alçada: de 20 a 25 metres
  • Amplada: de 10 a 15 metres
  • Estació de lluïment: a l'estiu, a la tardor
  • Formació al viver: copa
  • Brotació: A mitjans de març
  • Creixement: rapid a la primavera i rapid a l’estiu.
  • Floració: a la primavera, des del segon any i  en brots de segon any
  • Vistositat de la flor: baixa
  • Color de la flor: verdosa
  • Durada de la flor: de 10 a 15 dies
  • Disposició: uniforme
  • Fulla: Simple alterna pinnada lanceolada senzera
  • Canvi de color de les fulles: No canvien de color
  • Exposició solar: sol_semiombra
  • Necessitats d’aigua: mitjanes
  • Adaptació a l’asfixia radicular: alta
  • Adaptació a la calor: mitjana
  • Exigències de pH del sòl: indiferent
  • Adaptació a la contaminació ambiental: si
És un arbre poc problematic davant malalties i plagues

  • Malalties freqüents: ,
  • Plagues: cicadelids, paranthrene, pseudolacaspis,
  • Requeriments fitosanitaris: poc problematic
  • Arrencat de viver amb el pa de terra: no
  • Notes de poda: Manteniment de la forma i jerarquia de branques els primers anys, després treure alguna branca per afavorir llum i sanejament.
  • Altres coses a tenir en compte: S'adapta molt bé a la forma fletxada

Terminologia:
Forma dels arbres | Formació a viver | Estadis fenològics |

Ús de cookies

Com la majoria de llocs web, fem servir cookies. Si continueu navegant, entenem que tenim el vostre permís política de cookies, més informació. ACEPTAR

Aviso de cookies