Inici / Guia d'arbres / Rhus typhina Dissecta
Rhus typhina Dissecta-coloració
coloració

Rhus typhina Dissecta

Arbre més petit que l'espècie original. Se'l troba sovint en formes arbustives. Floreix uns dies després a finals juny-principis juliol. El fruit li dona una coloració vermell-morat. Aquest roman a l'arbre tot l'hivern.

Fitxa tècnica

Fitxa tècnica

Imatges, característiques i fenologia a la zona de Girona (Bordils: Lat 42.05, Long 2,92)

  • Nom cientific: Rhus typhina Dissecta
  • Nom comú (català):
  • Nom comú (castellà):
  • Característiques
  • Flors, fulles i fruit
  • Adaptació al medi
  • Malaties i plaques
  • Requeriments de feina
  • Forma: globulosa
  • Alçada: de 4 a 5 metres
  • Amplada: de 3 a 4 metres
  • Estació de lluïment: a l'estiu, a la tardor, a l'hivern
  • Formació al viver: copa
  • Brotació: A començament de abril
  • Creixement: rapid a la primavera i rapid a l’estiu.
  • Floració: a l'estiu, des del tercer any i  en brots de primer any
  • Vistositat de la flor: molt important
  • Color de la flor: verdosa
  • Durada de la flor: de 15 a 20 dies
  • Disposició: uniforme
  • Fulla: Composta alterna pinnada imparipinnada lacinada
  • Canvi de color de les fulles: Canvien a color vermellós a finals de  setembre
  • Durada del color de les fulles: de 20 a 25 dies
  • Exposició solar: sol_semiombra
  • Necessitats d’aigua: baixes
  • Adaptació a l’asfixia radicular: baixa
  • Adaptació a la calor: alta
  • Exigències de pH del sòl: indiferent
  • Adaptació a la contaminació ambiental: no
És un arbre gens problematic davant malalties i plagues

  • Malalties freqüents: ,
  • Plagues: ,
  • Requeriments fitosanitaris: gens problematic
  • Arrencat de viver amb el pa de terra: no
  • Notes de poda: No cal podar-lo molt. Treure alguna branca de tant en tant per entrada de llum i aire
  • Altres coses a tenir en compte: S'adapta més fàcilment a la forma de copa

Terminologia:
Forma dels arbres | Formació a viver | Estadis fenològics |

Ús de cookies

Com la majoria de llocs web, fem servir cookies. Si continueu navegant, entenem que tenim el vostre permís política de cookies, més informació. ACEPTAR

Aviso de cookies