Inici / Guia d'arbres / Ostrya carpinifolia
Ostrya carpinifolia-fruit tardor
fruit tardor

Ostrya carpinifolia

Arbre no massa plantat, no té cap característica visual que el faci destacable. No té cap problema fitosanitari i s'adapta força bé al nostra clima.

Fitxa tècnica

Fitxa tècnica

Imatges, característiques i fenologia a la zona de Girona (Bordils: Lat 42.05, Long 2,92)

  • Nom cientific: Ostrya carpinifolia
  • Nom comú (català): Òstria
  • Nom comú (castellà): Carpe negro
  • Característiques
  • Flors, fulles i fruit
  • Adaptació al medi
  • Malaties i plaques
  • Requeriments de feina
  • Forma: ovoidal
  • Alçada: de 12 a 15 metres
  • Amplada: de 6 a 8 metres
  • Estació de lluïment: a l'estiu
  • Formació al viver: lliure
  • Brotació: A finals de març
  • Creixement: lent a la primavera i mig a l’estiu.
  • Floració: a la primavera, des del cinque any i  en brots de segon any
  • Vistositat de la flor: baixa
  • Color de la flor: blanca
  • Durada de la flor: de 20 a 25 dies
  • Disposició: interior
  • Fulla: Simple alterna pinnada oval dentada
  • Canvi de color de les fulles: No canvien de color
  • Exposició solar: sol_semiombra
  • Necessitats d’aigua: baixes
  • Adaptació a l’asfixia radicular: alta
  • Adaptació a la calor: mitjana
  • Exigències de pH del sòl: indiferent
  • Adaptació a la contaminació ambiental: no
És un arbre gens problematic davant malalties i plagues

  • Malalties freqüents: ,
  • Plagues: ,
  • Requeriments fitosanitaris: gens problematic
  • Arrencat de viver amb el pa de terra: no
  • Notes de poda: Manteniment de la forma i jerarquia de branques els primers anys, després treure alguna branca per afavorir llum i sanejament.
  • Altres coses a tenir en compte: 

Terminologia:
Forma dels arbres | Formació a viver | Estadis fenològics |

Consulteu també

Corylus avellana

Chitalpa taschkentensis “Summer Bells”

Ús de cookies

Com la majoria de llocs web, fem servir cookies. Si continueu navegant, entenem que tenim el vostre permís política de cookies, més informació. ACEPTAR

Aviso de cookies