Inici / Guia d'arbres / Morus alba
Morus alba-fruit primavera
fruit

Morus alba

Arbre típic per fer ombra. Una poda curta retarda la seva capacitat de fer ombra ja que té un creixement lent a la primavera. El seu fruit és una mora comestible. És molt embrutidora si es deixa i cau a terra. Les podes fortes anuals fan que no floreixi i no faci fruit.  

Fitxa tècnica

Fitxa tècnica

Imatges, característiques i fenologia a la zona de Girona (Bordils: Lat 42.05, Long 2,92)

  • Nom cientific: Morus alba
  • Nom comú (català): Morera blanca
  • Nom comú (castellà): Morera blanca
  • Característiques
  • Flors, fulles i fruit
  • Adaptació al medi
  • Malaties i plaques
  • Requeriments de feina
  • Forma: globulosa
  • Alçada: de 10 a 12 metres
  • Amplada: de 8 a 10 metres
  • Estació de lluïment: a l'estiu
  • Formació al viver: copa
  • Brotació: A començament de abril
  • Creixement: lent a la primavera i rapid a l’estiu.
  • Floració: a la primavera, des del segon any i  en brots de segon any
  • Vistositat de la flor: baixa
  • Color de la flor: verdosa
  • Durada de la flor: de 5 a 10 dies
  • Disposició: uniforme
  • Fulla: Simple alterna pinnada triangular dentada
  • Canvi de color de les fulles: Canvien a color groc a finals de  octubre
  • Durada del color de les fulles: de 10 a 15 dies
  • Exposició solar: sol_semiombra
  • Necessitats d’aigua: baixes
  • Adaptació a l’asfixia radicular: mitjana
  • Adaptació a la calor: alta
  • Exigències de pH del sòl: indiferent
  • Adaptació a la contaminació ambiental: si
És un arbre poc problematic davant malalties i plagues

  • Malalties freqüents: ,
  • Plagues: pseudolacaspis,
  • Requeriments fitosanitaris: poc problematic
  • Arrencat de viver amb el pa de terra: no
  • Notes de poda: Es pot podar cada any o no, depèn de les necessitats i/o gustos.
  • Altres coses a tenir en compte: Si volem ombra aviat , millor fer una poda llarga

Terminologia:
Forma dels arbres | Formació a viver | Estadis fenològics |

Ús de cookies

Com la majoria de llocs web, fem servir cookies. Si continueu navegant, entenem que tenim el vostre permís política de cookies, més informació. ACEPTAR

Aviso de cookies