Inici / Actualitat / Poma ecològica, un nou repte

Poma ecològica, un nou repte

Fa tres anys juntament amb un productor de pomes de Girona vàrem decidir afrontar el repte de produir pomes de qualitat sense la utilització de química de síntesis ( ni fitosanitaris, ni adobs, ni herbicides, etc) . Sembla poc novedós però la realitat és que en el sector de la poma, a nivell de producció, a Girona no s’ havia iniciat res.

Vam començar doncs fa tres anys amb una parcel·la petita; en fa dos hi vam afegir un altre camp i aquest ja estem fent tota la poma d’aquest productor. Paral·lelament s’ha apuntat al repte un altre productor.

Com? Doncs sobretot essent molt professional a la feina i entenent el cultiu de manera global. Una poda equilibrada, molta observació del cicle del cultiu i tenir molta paciència en arribar a que la natura sigui una aliada.

L’experiència està sent positiva, és a dir, estem constatant que és possible fer poma bona i de qualitat i que si es respecte la natura ella també et por ajudar.

En el nostre cas, no només no s’han utilitzat  productes de química de síntesis, sino que s’ha intentat minimitzar les intervencions de productes de naturalesa biològica, química inorgànics  i biotecnològics  . Perquè en realitat no es tracta  de canviar el fet d’aplicar uns productes d’una naturalesa a passar a aplicar-ne d’altres, sinó que es busca trobar l’equilibri i només actuar en cas de necessitat.

Aquest any ens hem burocratitzat i el productor s’ha inscrit al CCPAE (organisme que et dona l’etiqueta de cultiu ecològic). Ja sabeu,  sembla que el que està escrit en un paper és més verídic que el bon fer del productor. D’aquí 2 anys podrem vendre la producció com a poma ecològica, però el que realment ens motiva és aconseguir fer un producte bo i el més natural possible.

Per part dels productors hi ha ganes de treballar per preservar dintre dels possibles l’entorn, la salut de la gent i el bon gust de la poma;  per part del que compra estaria be acceptar que arribar aquí té un preu ( que no té perquè ser desmesurat).

Estem a uns dies d’inici de collita. He estat mirant els índex necessaris per decidir el moment òptim de collita ( penetromina, sucres i índex de midons .Us avanço unes fotos, quan estiguin al palot us ho ensenyo.

*Russeting

Un comentari

  1. Joan Maria Pareta

    Amb ganes de fer-ho be tot es possible. Et felicito.

Respon a Joan Maria Pareta Cancel·la les respostes

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Ús de cookies

Com la majoria de llocs web, fem servir cookies. Si continueu navegant, entenem que tenim el vostre permís política de cookies, més informació. ACEPTAR

Aviso de cookies