Inici / Guia d'arbres / Rhus typhina
arbre a l'estiu

Rhus typhina

Arbre de mida reduïda ideal per llocs de poc espai. Arbre més vistós a la tardor que a l'estiu degut a la coloració vermell-morat del fruit que roman a l'arbre fins l'hivern

Fitxa tècnica

Fitxa tècnica

Imatges, característiques i fenologia a la zona de Girona (Bordils: Lat 42.05, Long 2,92)

  • Nom cientific: Rhus typhina
  • Nom comú (català): Sumac americà
  • Nom comú (castellà): Zumaque de virginia
  • Característiques
  • Flors, fulles i fruit
  • Adaptació al medi
  • Malaties i plaques
  • Requeriments de feina
  • Forma: globulosa
  • Alçada: de 5 a 6 metres
  • Amplada: de 4 a 5 metres
  • Estació de lluïment: a l'estiu, a la tardor, a l'hivern
  • Formació al viver: copa
  • Brotació: A mitjans de abril
  • Creixement: rapid a la primavera i rapid a l’estiu.
  • Floració: a l'estiu, des del tercer any i  en brots de primer any
  • Vistositat de la flor: molt important
  • Color de la flor: verdosa
  • Durada de la flor: de 15 a 20 dies
  • Disposició: exterior
  • Fulla: Composta alterna pinnada imparipinnada dentada
  • Canvi de color de les fulles: Canvien a color vermell a començament de  octubre
  • Durada del color de les fulles: de 15 a 20 dies
  • Exposició solar: sol_semiombra
  • Necessitats d’aigua: baixes
  • Adaptació a l’asfixia radicular: baixa
  • Adaptació a la calor: alta
  • Exigències de pH del sòl: indiferent
  • Adaptació a la contaminació ambiental: no
És un arbre gens problematic davant malalties i plagues

  • Malalties freqüents: ,
  • Plagues: ,
  • Requeriments fitosanitaris: gens problematic
  • Arrencat de viver amb el pa de terra: no
  • Notes de poda: No cal podar-la molt. Treure alguna branca de tant en tant per entrada de llum i aire
  • Altres coses a tenir en compte: S'adapta més fàcilment a la forma de copa

Terminologia:
Forma dels arbres | Formació a viver | Estadis fenològics |

Consulteu també

Corylus avellana

Chitalpa taschkentensis “Summer Bells”

Ús de cookies

Com la majoria de llocs web, fem servir cookies. Si continueu navegant, entenem que tenim el vostre permís política de cookies, més informació. ACEPTAR

Aviso de cookies