Inici / Guia d'arbres / Pterocaria fraxinifolia
pterocaria
pterocaria

Pterocaria fraxinifolia

Arbre pensat sobretot per fer ombra. De dimensions vigoroses, però no molt, creix més ràpid a l'estiu que a la primavera. La fulla s'assembla a la dels noguers doncs són de la mateixa família.

Fitxa tècnica

Fitxa tècnica

Imatges, característiques i fenologia a la zona de Girona (Bordils: Lat 42.05, Long 2,92)

  • Nom cientific: Pterocaria fraxinifolia
  • Nom comú (català): Noguer del caucas
  • Nom comú (castellà): Nogal del caucaso
  • Característiques
  • Flors, fulles i fruit
  • Adaptació al medi
  • Malaties i plaques
  • Requeriments de feina
  • Forma: ovoidal
  • Alçada: de 15 a 20 metres
  • Amplada: de 10 a 12 metres
  • Estació de lluïment: a la primavera, a l'estiu
  • Formació al viver: fletxa
  • Brotació: A finals de març
  • Creixement: lent a la primavera i rapid a l’estiu.
  • Floració: a la primavera, des del cinque any i  en brots de segon any
  • Vistositat de la flor: baixa
  • Color de la flor: verdosa
  • Durada de la flor: de 5 a 10 dies
  • Disposició: interior
  • Fulla: Composta alterna pinnada imparipinnada dentada
  • Canvi de color de les fulles: No canvien de color
  • Exposició solar: sol_semiombra
  • Necessitats d’aigua: mitjanes
  • Adaptació a l’asfixia radicular: alta
  • Adaptació a la calor: mitjana
  • Exigències de pH del sòl: indiferent
  • Adaptació a la contaminació ambiental: si
És un arbre poc problematic davant malalties i plagues

  • Malalties freqüents: ,
  • Plagues: zeuzera,
  • Requeriments fitosanitaris: poc problematic
  • Arrencat de viver amb el pa de terra: obligat
  • Notes de poda: Manteniment de la forma i jerarquia de branques els primers anys, després treure alguna branca per afavorir llum i sanejament.
  • Altres coses a tenir en compte: 

Terminologia:
Forma dels arbres | Formació a viver | Estadis fenològics |

Ús de cookies

Com la majoria de llocs web, fem servir cookies. Si continueu navegant, entenem que tenim el vostre permís política de cookies, més informació. ACEPTAR

Aviso de cookies