Inici / Guia d'arbres / Pterocaria fraxinifolia
pterocaria
pterocaria

Pterocaria fraxinifolia

Arbre pensat sobretot per fer ombra. De dimensions vigoroses, però no molt, creix més ràpid a l'estiu que a la primavera. La fulla s'assembla a la dels noguers doncs són de la mateixa família.

Fitxa tècnica

Fitxa tècnica

Imatges, característiques i fenologia a la zona de Girona (Bordils: Lat 42.05, Long 2,92)

  • Nom cientific: Pterocaria fraxinifolia
  • Nom comú (català): Noguer del caucas
  • Nom comú (castellà): Nogal del caucaso
  • Característiques
  • Flors, fulles i fruit
  • Adaptació al medi
  • Malaties i plaques
  • Requeriments de feina
  • Forma: ovoidal
  • Alçada: de 15 a 20 metres
  • Amplada: de 10 a 12 metres
  • Estació de lluïment: a la primavera, a l'estiu
  • Formació al viver: fletxa
  • Brotació: A finals de març
  • Creixement: lent a la primavera i rapid a l’estiu.
  • Floració: a la primavera, des del cinque any i  en brots de segon any
  • Vistositat de la flor: baixa
  • Color de la flor: verdosa
  • Durada de la flor: de 5 a 10 dies
  • Disposició: interior
  • Fulla: Composta alterna pinnada imparipinnada dentada
  • Canvi de color de les fulles: No canvien de color
  • Exposició solar: sol_semiombra
  • Necessitats d’aigua: mitjanes
  • Adaptació a l’asfixia radicular: alta
  • Adaptació a la calor: mitjana
  • Exigències de pH del sòl: indiferent
  • Adaptació a la contaminació ambiental: si
És un arbre poc problematic davant malalties i plagues

  • Malalties freqüents: ,
  • Plagues: zeuzera,
  • Requeriments fitosanitaris: poc problematic
  • Arrencat de viver amb el pa de terra: obligat
  • Notes de poda: Manteniment de la forma i jerarquia de branques els primers anys, després treure alguna branca per afavorir llum i sanejament.
  • Altres coses a tenir en compte: 

Terminologia:
Forma dels arbres | Formació a viver | Estadis fenològics |

Consulteu també

Corylus avellana

Chitalpa taschkentensis “Summer Bells”

Ús de cookies

Com la majoria de llocs web, fem servir cookies. Si continueu navegant, entenem que tenim el vostre permís política de cookies, més informació. ACEPTAR

Aviso de cookies