Inici / Guia d'arbres / Prunus virginiana Shubert
Prunus virginiana Shubert-flor
flor

Prunus virginiana Shubert

Cirerer poc problemàtic i de fàcil maneig, es distingeix per la seva flor composta amb forma de ramell de raïm. Comença el creixement amb brots verds i a mesura que creix es torna  el brot de color morat . A partir de St. Joan que quasi no creix, les fulles totes son morades. Rebrolla molt de les arrels.

Fitxa tècnica

Fitxa tècnica

Imatges, característiques i fenologia a la zona de Girona (Bordils: Lat 42.05, Long 2,92)

  • Nom cientific: Prunus virginiana Shubert
  • Nom comú (català):
  • Nom comú (castellà):
  • Característiques
  • Flors, fulles i fruit
  • Adaptació al medi
  • Malaties i plaques
  • Requeriments de feina
  • Forma: ovoidal
  • Alçada: de 5 a 6 metres
  • Amplada: de 3 a 4 metres
  • Estació de lluïment: a la primavera
  • Formació al viver: copa
  • Brotació: A començament de abril
  • Creixement: rapid a la primavera i lent a l’estiu.
  • Floració: a la primavera, des del primer any i  en brots de primer any
  • Vistositat de la flor: molt important
  • Color de la flor: blanca
  • Durada de la flor: de 5 a 10 dies
  • Disposició: exterior
  • Fulla: Simple alterna pinnada oval dentada
  • Canvi de color de les fulles: No canvien de color
  • Exposició solar: sol_semiombra
  • Necessitats d’aigua: mitjanes
  • Adaptació a l’asfixia radicular: mitjana
  • Adaptació a la calor: mitjana
  • Exigències de pH del sòl: indiferent
  • Adaptació a la contaminació ambiental: no
És un arbre gens problematic davant malalties i plagues

  • Malalties freqüents: ,
  • Plagues: ,
  • Requeriments fitosanitaris: gens problematic
  • Arrencat de viver amb el pa de terra: no
  • Notes de poda: Poda més simple al florir en brot de l'any no hi marge d'error, tot i això no cal podar cada any
  • Altres coses a tenir en compte: Rebrolla molt

Terminologia:
Forma dels arbres | Formació a viver | Estadis fenològics |

Consulteu també

Corylus avellana

Chitalpa taschkentensis “Summer Bells”

Ús de cookies

Com la majoria de llocs web, fem servir cookies. Si continueu navegant, entenem que tenim el vostre permís política de cookies, més informació. ACEPTAR

Aviso de cookies