Inici / Guia d'arbres / Prunus avium
estadi C2
estadi C2

Prunus avium

Arbre fruiter molt habitual a les nostres contrades. Aguanta molt bé les temperatures baixes tot i que el fruit acabat de quallar el pot malmetre a temperatures inferiors -1ºC. Arbre de ramificació acrotona produeix sobre rams mixtes amb vigor, xifones i ramells de maig, en general, pot variar segons varietats. Per millorar la qualitat del fruit original són empeltades per diferents varietats amb la finalitat de millorar produccions, rendiments , qualitats organolèptiques i en alguns casos incidir en les èpoques de collita. En general necessiten de pol.linitzadors, però actualment hi ha alguna varietat autofèrtil ( Lapins, Sunburts) Poc problemàtic a quan a malalties i/o plagues sobretot s'ha de vigilar en el canvi de color les mosques que hi fan pla posta ( drosophila melanogaster i drosophila suzukii ).

Fitxa tècnica

Fitxa tècnica

  • Nom cientific: Prunus avium
  • Nom comú (català): cirerer
  • Nom comú (castellà): cerezo
  • Característiques i adaptació al medi
  • Malaties i plaques
  • Requeriments de feina
  • Vigor: Segons el portaempelt utilitzat.
  • Fomació més adaptada: Vas
  • Floració: a la primavera en fusta vella
  • Època de collita: Primera quinzena de maig, Segona quinzena de maig, Primera quinzena de juny, Segona quinzena de juny
  • Necessitats d’aigua: baixes
  • Temperatura crítica en floració: -2 ºC
És un arbre poc problematic davant malalties i plagues

  • Malalties freqüents: Cribat, Monilia, Fusicocum.
  • Plagues: Pugó verd, Mosca de la fruita
  • Necessitats de poda: mitjanes
  • Època de poda:  estiu
  • Dificultat de poda:  baixa
  • Altres notes de poda:  Poda sobretot en la fase de formació, cal fer pinçaments per afavorir ramificacions. Millor acabada la collita
  • Necessitat de pol·linitzadors: Sí
  • Aclarida de flor: indiferent
  • Criteri de maduració del fruit: color
  • A tenir en compte: Arbre adult petits talls de branques fructíferes per renovar i per no perdre llum a l'interior.

 

Ús de cookies

Com la majoria de llocs web, fem servir cookies. Si continueu navegant, entenem que tenim el vostre permís política de cookies, més informació. ACEPTAR

Aviso de cookies