Inici / Guia d'arbres / Prunus avium (ornamental)
Prunus avium-estadi B
estadi B

Prunus avium (ornamental)

Cirerer de cultiu però en aquesta varietat ornamental el fruit no té una qualitat gustativa prou bona. Floreix molt bé cada any a principis del mes d'abril. No li agraden els llocs on s'embassa l'aigua

Fitxa tècnica

Fitxa tècnica

Imatges, característiques i fenologia a la zona de Girona (Bordils: Lat 42.05, Long 2,92)

  • Nom cientific: Prunus avium
  • Nom comú (català): cirerer
  • Nom comú (castellà): cerezo
  • Característiques
  • Flors, fulles i fruit
  • Adaptació al medi
  • Malaties i plaques
  • Requeriments de feina
  • Forma: ovoidal
  • Alçada: de 15 a 20 metres
  • Amplada: de 7 a 15 metres
  • Estació de lluïment: a la primavera, a l'estiu
  • Formació al viver: fletxa
  • Brotació: A començament de abril
  • Creixement: rapid a la primavera i lent a l’estiu.
  • Floració: a la primavera, des del quart any i  en brots de segon any
  • Vistositat de la flor: molt important
  • Color de la flor: blanca
  • Durada de la flor: de 10 a 15 dies
  • Disposició: uniforme
  • Fulla: Simple alterna pinnada oval dentada
  • Canvi de color de les fulles: No canvien de color
  • Exposició solar: sol_semiombra
  • Necessitats d’aigua: mitjanes
  • Adaptació a l’asfixia radicular: baixa
  • Adaptació a la calor: mitjana
  • Exigències de pH del sòl: indiferent
  • Adaptació a la contaminació ambiental: si
És un arbre poc problematic davant malalties i plagues

  • Malalties freqüents: antracnosis,
  • Plagues: pugo negre,
  • Requeriments fitosanitaris: poc problematic
  • Arrencat de viver amb el pa de terra: aconsellable
  • Notes de poda: Manteniment de la forma i jerarquia de branques els primers anys, després treure alguna branca per afavorir llum i sanejament.
  • Altres coses a tenir en compte: La millor època de poda és a finals d'estiu.

Terminologia:
Forma dels arbres | Formació a viver | Estadis fenològics |

Consulteu també

Corylus avellana

Chitalpa taschkentensis “Summer Bells”

Ús de cookies

Com la majoria de llocs web, fem servir cookies. Si continueu navegant, entenem que tenim el vostre permís política de cookies, més informació. ACEPTAR

Aviso de cookies