Inici / Guia d'arbres / Gleditsia triacanthus Inermis
flor

Gleditsia triacanthus Inermis

Espècie molt resistent a la calor i a la sequera. Molt utilitzat en alineacions de carrers. Arbre que prové de llavor, això fa que alguna de tant en tant es trobin punxes. Canvia de color de la fulla a finals d'octubre cap a color groc.

Fitxa tècnica

Fitxa tècnica

Imatges, característiques i fenologia a la zona de Girona (Bordils: Lat 42.05, Long 2,92)

  • Nom cientific: Gleditsia triacanthus Inermis
  • Nom comú (català):
  • Nom comú (castellà):
  • Característiques
  • Flors, fulles i fruit
  • Adaptació al medi
  • Malaties i plaques
  • Requeriments de feina
  • Forma: globulosa
  • Alçada: de 15 a 20 metres
  • Amplada: de 8 a 10 metres
  • Estació de lluïment: a l'estiu
  • Formació al viver: lliure
  • Brotació: A començament de abril
  • Creixement: rapid a la primavera i rapid a l’estiu.
  • Floració: a la primavera, des del any i  en brots de segon any
  • Vistositat de la flor: baixa
  • Color de la flor: verdosa
  • Durada de la flor: de 5 a 10 dies
  • Disposició: uniforme
  • Fulla: Composta alterna bipinnada
  • Canvi de color de les fulles: Canvien a color groga a finals de  octubre
  • Durada del color de les fulles: de 15 a 20 dies
  • Exposició solar: sol_semiombra
  • Necessitats d’aigua: baixes
  • Adaptació a l’asfixia radicular: alta
  • Adaptació a la calor: alta
  • Exigències de pH del sòl: indiferent
  • Adaptació a la contaminació ambiental: si
És un arbre poc problematic davant malalties i plagues

  • Malalties freqüents: ,
  • Plagues: , dasyneura
  • Requeriments fitosanitaris: poc problematic
  • Arrencat de viver amb el pa de terra: aconsellable
  • Notes de poda: Manteniment de la forma i jerarquia de branques els primers anys, després treure alguna branca per afavorir llum i sanejament.
  • Altres coses a tenir en compte: 

Terminologia:
Forma dels arbres | Formació a viver | Estadis fenològics |

Consulteu també

Corylus avellana

Chitalpa taschkentensis “Summer Bells”

Ús de cookies

Com la majoria de llocs web, fem servir cookies. Si continueu navegant, entenem que tenim el vostre permís política de cookies, més informació. ACEPTAR

Aviso de cookies