Inici / Guia d'arbres / Pyrus communis
format vas
format vas

Pyrus communis

El perer es caracteritza per tenir una dominància apical molt forta,caldrà tenir-ho en compte alhora de formar l'arbre. Produeix a partir de brots de segon any i més ( dards, lamburdes, bosses...) El seu port natural és de molt vigor i l'entrada en producció és molt tardana (6- 8 anys), per tant cal demanar portaempelts de menys vigor per poder entrar en producció més aviat , com per exemple de codonyer. Les varietats més habituals són: Conference, Doyenne du comice. Ercolini.  

Fitxa tècnica

Fitxa tècnica

  • Nom cientific: Pyrus communis
  • Nom comú (català): Perera
  • Nom comú (castellà): Peral
  • Característiques i adaptació al medi
  • Malaties i plaques
  • Requeriments de feina
  • Vigor: Segons el portaempelt utilitzat.
  • Fomació més adaptada: Eix, Vas, Doble eix
  • Floració: a la primavera en fusta vella
  • Època de collita: Primera quinzena de juliol, Segona quinzena de juliol, Primera quinzena de agost, Segona quinzena de agost, Segona quinzena de setembre
  • Necessitats d’aigua: altes
  • Temperatura crítica en floració: -2 ºC
És un arbre bastant problematic davant malalties i plagues

  • Malalties freqüents: Estemphillium, Foc bacterià, Bacteriosi, Phytophtora.
  • Plagues: Àcars
  • Necessitats de poda: altes
  • Època de poda:  hivern
  • Dificultat de poda:  alta
  • Altres notes de poda:  Important fer una bona poda de formació. Estructura respectant jerarquia branques
  • Necessitat de pol·linitzadors: indiferent
  • Aclarida de flor: convenient
  • Criteri de maduració del fruit: penetromia
  • A tenir en compte: Poda fructificació important conèixer els botons florals. Cal buscar l'equilibri entre botó productiu de l'any i les brindilles producció per l'any segÜent.

 

Consulteu també

Corylus avellana

Chitalpa taschkentensis “Summer Bells”

Ús de cookies

Com la majoria de llocs web, fem servir cookies. Si continueu navegant, entenem que tenim el vostre permís política de cookies, més informació. ACEPTAR

Aviso de cookies