Inici / Actualitat / Punt òptim de tall d’una branca

Punt òptim de tall d’una branca

Tal com diu el Dr. Alex L. Shigo en la dedicatòria del llibre ” Arboricultura moderna compendio“:

A TOTES LES PERSONES QUE TOQUEN ARBRES.

En aquest llibre (imprescindible per qui es dedica al món dels arbres), entre moltes altres coses parla de la importància de fer un bon tall a la branca que es vol podar.

Avui doncs, vull centrar-me en el punt òptim de tallar les branques.

El tall òptim  de poda ha de fer-se tant a prop com sigui possible del coll de la branca. Aquest punt es troba sempre en l’origen del naixement de la mateixa branca.

Hi ha unes raons biològiques que ho avalen. Just a tota aquesta zona del collar, l’arbre té uns teixits que a més de protegir la branca d’entrada de malalties, també és la zona de reserves energètiques dels teixits annexes de la ferida. Això ens garanteix una bona compartimentació del tall.

La compartimentació  (de l’anglès CODIT (compartmentalization of decay in trees) ) és el mecanisme de defensa natural de l’arbre davant les ferides, en aquest cas degudes a la poda.

El tall no òptim seria el de deixar “tascó”. Aquí es retarda la compartimentació de tall, no hi ha reserves energètiques i són entrada de fongs ( sobretot xancres) ja que no tenen els teixits protectors.

Així doncs els talls si s’han de fer,  fem-los ben fets. Hi ha raons biològiques i estructurals i l’arbre ja ens ho indica.

No tenir-ho en compte demostra desconeixement del què  és la poda d’un arbre adult.

En l’arboricultura moderna ja no es parla de la cicatrització de les branques dels arbres sino de la compartimentació. Per tant és important tenir-ho en compte abans d’agafar unes estisores i començar a podar

 

Consulteu també

LES PLANTES : Imprescindibles ( primera part ARBRES)

Per què les plantes són imprescindibles per tots nosaltres?. Encara que actualment l’humanitat es cregui …

QUIN ARBRE ET CONVE MES?

Aquesta és la pregunta prèvia  que aniria bé que es fes qualsevol persona  abans de …

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Ús de cookies

Com la majoria de llocs web, fem servir cookies. Si continueu navegant, entenem que tenim el vostre permís política de cookies, més informació. ACEPTAR

Aviso de cookies