Inici / Guia d'arbres / Prunus fructicosa Globosa
Prunus fructicosa Globosa-arbre tardor
arbre tardor

Prunus fructicosa Globosa

Varietat de molt poc creixement que ens dona un arbre forma de xupa-xup. Floreix també a primers d'abril però dura poc més de 5-10 dies. Poc problemàtica fitosanitàriament,

Fitxa tècnica

Fitxa tècnica

Imatges, característiques i fenologia a la zona de Girona (Bordils: Lat 42.05, Long 2,92)

  • Nom cientific: Prunus fructicosa Globosa
  • Nom comú (català):
  • Nom comú (castellà):
  • Característiques
  • Flors, fulles i fruit
  • Adaptació al medi
  • Malaties i plaques
  • Requeriments de feina
  • Forma: esferica
  • Alçada: de 3 a 4 metres
  • Amplada: de 2 a 3 metres
  • Estació de lluïment: a la primavera, a l'estiu
  • Formació al viver: copa
  • Brotació: A començament de abril
  • Creixement: lent a la primavera i lent a l’estiu.
  • Floració: a la primavera, des del quart any i  en brots de segon any
  • Vistositat de la flor: molt important
  • Color de la flor: blanca
  • Durada de la flor: de 5 a 10 dies
  • Disposició: exterior
  • Fulla: Simple alterna pinnada oval dentada
  • Canvi de color de les fulles: Canvien a color taronja a començament de  desembre
  • Durada del color de les fulles: de 5 a 10 dies
  • Exposició solar: sol_semiombra
  • Necessitats d’aigua: mitjanes
  • Adaptació a l’asfixia radicular: baixa
  • Adaptació a la calor: mitjana
  • Exigències de pH del sòl: indiferent
  • Adaptació a la contaminació ambiental: no
És un arbre gens problematic davant malalties i plagues

  • Malalties freqüents: ,
  • Plagues: ,
  • Requeriments fitosanitaris: gens problematic
  • Arrencat de viver amb el pa de terra: aconsellable
  • Notes de poda: Mantenir la forma bàsicament i treure alguna branca massa gruixuda
  • Altres coses a tenir en compte: 

Terminologia:
Forma dels arbres | Formació a viver | Estadis fenològics |

Consulteu també

Corylus avellana

Chitalpa taschkentensis “Summer Bells”

Ús de cookies

Com la majoria de llocs web, fem servir cookies. Si continueu navegant, entenem que tenim el vostre permís política de cookies, més informació. ACEPTAR

Aviso de cookies