Inici / Guia d'arbres / Malus sylvestris John Downie
Malus sylvestris John Downie-flor
flor

Malus sylvestris John Downie

Pomera ornamental de petites dimensions produeix una poma comestibles d'uns 20mm però de qualitats organolèptiques baixes. Si no es cull allà el mes de setembre, madura, cau i embruta molt.  

Fitxa tècnica

Fitxa tècnica

Imatges, característiques i fenologia a la zona de Girona (Bordils: Lat 42.05, Long 2,92)

  • Nom cientific: Malus sylvestris John Downie
  • Nom comú (català):
  • Nom comú (castellà):
  • Característiques
  • Flors, fulles i fruit
  • Adaptació al medi
  • Malaties i plaques
  • Requeriments de feina
  • Forma: ovoidal
  • Alçada: de 4 a 5 metres
  • Amplada: de 2 a 3 metres
  • Estació de lluïment: a la primavera
  • Formació al viver: fletxa
  • Brotació: A començament de abril
  • Creixement: lent a la primavera i mig a l’estiu.
  • Floració: a la primavera, des del segon any i  en brots de segon any
  • Vistositat de la flor: molt important
  • Color de la flor: blanca
  • Durada de la flor: de 10 a 15 dies
  • Disposició: uniforme
  • Fulla: Simple alterna pinnada ovalada dentada
  • Canvi de color de les fulles: No canvien de color
  • Exposició solar: sol
  • Necessitats d’aigua: mitjanes
  • Adaptació a l’asfixia radicular: baixa
  • Adaptació a la calor: alta
  • Exigències de pH del sòl: neutre
  • Adaptació a la contaminació ambiental: no
És un arbre bastant problematic davant malalties i plagues

  • Malalties freqüents: , quadraspidiotos
  • Plagues: zeuzera,
  • Requeriments fitosanitaris: bastant problematic
  • Arrencat de viver amb el pa de terra: no
  • Notes de poda: Poda de mantenir jerarquia de branques i repartir botons florals
  • Altres coses a tenir en compte: 

Terminologia:
Forma dels arbres | Formació a viver | Estadis fenològics |

Consulteu també

Corylus avellana

Chitalpa taschkentensis “Summer Bells”

Ús de cookies

Com la majoria de llocs web, fem servir cookies. Si continueu navegant, entenem que tenim el vostre permís política de cookies, més informació. ACEPTAR

Aviso de cookies