Inici / Guia d'arbres / Malus hupehensis Cardinal
Malus hupehensis Cardinal-primers foliols
primers foliols

Malus hupehensis Cardinal

Pomera ornamental de petites dimensions el seu fruit queda més petit que una cirera de pell i polpa vermella, no és comestible. Es caracteritza per tenir els primers foliols vermells llavors a l'estiu es tornen verds.

Fitxa tècnica

Fitxa tècnica

Imatges, característiques i fenologia a la zona de Girona (Bordils: Lat 42.05, Long 2,92)

  • Nom cientific: Malus hupehensis Cardinal
  • Nom comú (català):
  • Nom comú (castellà):
  • Característiques
  • Flors, fulles i fruit
  • Adaptació al medi
  • Malaties i plaques
  • Requeriments de feina
  • Forma: globulosa
  • Alçada: de 4 a 6 metres
  • Amplada: de 3 a 4 metres
  • Estació de lluïment: a la primavera, a l'estiu
  • Formació al viver: fletxa
  • Brotació: A començament de abril
  • Creixement: rapid a la primavera i lent a l’estiu.
  • Floració: a la primavera, des del segon any i  en brots de segon any
  • Vistositat de la flor: molt important
  • Color de la flor: rosat-fucsia
  • Durada de la flor: de 10 a 15 dies
  • Disposició: uniforme
  • Fulla: Simple alterna pinnada ovalada dentada
  • Canvi de color de les fulles: No canvien de color
  • Exposició solar: sol_semiombra
  • Necessitats d’aigua: mitjanes
  • Adaptació a l’asfixia radicular: alta
  • Adaptació a la calor: mitjana
  • Exigències de pH del sòl: neutre
  • Adaptació a la contaminació ambiental: no
És un arbre bastant problematic davant malalties i plagues

  • Malalties freqüents: motejat, quadraspidiotos
  • Plagues: pseudolacaspis, talps, zeuzera,
  • Requeriments fitosanitaris: bastant problematic
  • Arrencat de viver amb el pa de terra: no
  • Notes de poda: Cal una poda de manteniment de jerarquia de branques i equilibri de botons florals
  • Altres coses a tenir en compte: 

Terminologia:
Forma dels arbres | Formació a viver | Estadis fenològics |

Ús de cookies

Com la majoria de llocs web, fem servir cookies. Si continueu navegant, entenem que tenim el vostre permís política de cookies, més informació. ACEPTAR

Aviso de cookies