Inici / Guia d'arbres / Malus hupehensis Cardinal
Malus hupehensis Cardinal-primers foliols
primers foliols

Malus hupehensis Cardinal

Pomera ornamental de petites dimensions el seu fruit queda més petit que una cirera de pell i polpa vermella, no és comestible. Es caracteritza per tenir els primers foliols vermells llavors a l'estiu es tornen verds.

Fitxa tècnica

Fitxa tècnica

Imatges, característiques i fenologia a la zona de Girona (Bordils: Lat 42.05, Long 2,92)

  • Nom cientific: Malus hupehensis Cardinal
  • Nom comú (català):
  • Nom comú (castellà):
  • Característiques
  • Flors, fulles i fruit
  • Adaptació al medi
  • Malaties i plaques
  • Requeriments de feina
  • Forma: globulosa
  • Alçada: de 4 a 6 metres
  • Amplada: de 3 a 4 metres
  • Estació de lluïment: a la primavera, a l'estiu
  • Formació al viver: fletxa
  • Brotació: A començament de abril
  • Creixement: rapid a la primavera i lent a l’estiu.
  • Floració: a la primavera, des del segon any i  en brots de segon any
  • Vistositat de la flor: molt important
  • Color de la flor: rosat-fucsia
  • Durada de la flor: de 10 a 15 dies
  • Disposició: uniforme
  • Fulla: Simple alterna pinnada ovalada dentada
  • Canvi de color de les fulles: No canvien de color
  • Exposició solar: sol_semiombra
  • Necessitats d’aigua: mitjanes
  • Adaptació a l’asfixia radicular: alta
  • Adaptació a la calor: mitjana
  • Exigències de pH del sòl: neutre
  • Adaptació a la contaminació ambiental: no
És un arbre bastant problematic davant malalties i plagues

  • Malalties freqüents: motejat, quadraspidiotos
  • Plagues: pseudolacaspis, talps, zeuzera,
  • Requeriments fitosanitaris: bastant problematic
  • Arrencat de viver amb el pa de terra: no
  • Notes de poda: Cal una poda de manteniment de jerarquia de branques i equilibri de botons florals
  • Altres coses a tenir en compte: 

Terminologia:
Forma dels arbres | Formació a viver | Estadis fenològics |

Consulteu també

Corylus avellana

Chitalpa taschkentensis “Summer Bells”

Ús de cookies

Com la majoria de llocs web, fem servir cookies. Si continueu navegant, entenem que tenim el vostre permís política de cookies, més informació. ACEPTAR

Aviso de cookies