Inici / Guia d'arbres / Malus domestica
estadi F
estadi F

Malus domestica

El seu comportament depèn de la varietat, en general les més habituals : Gales, Granny Smith,Delicious ,Goldens, Reinetes i Fujis. Floreixen entre primers i mitjans del més d'abril. El seu vigor va molt lligat al portaempelt que redueix el seu vigor natural de forma esglaonada. El portempelts més adequat són del tipus M9, això ho marcarà bastant el tipus de terreny on es planti. La maduració del fruit és important tenir en compte els paràmetres de nivell de sucre i penetromia.

Fitxa tècnica

Fitxa tècnica

  • Nom cientific: Malus domestica
  • Nom comú (català): Pomera
  • Nom comú (castellà): Manzano
  • Característiques i adaptació al medi
  • Malaties i plaques
  • Requeriments de feina
  • Vigor: Segons el portaempelt utilitzat.
  • Fomació més adaptada: Eix, Vas, Doble eix
  • Floració: a la primavera en fusta vella
  • Època de collita: Primera quinzena de agost, Segona quinzena de agost, Primera quinzena de setembre, Segona quinzena de setembre, Primera quinzena de octubre, Segona quinzena de octubre, Primera quinzena de novembre
  • Necessitats d’aigua: mitjanes
  • Temperatura crítica en floració: -2 ºC
És un arbre bastant problematic davant malalties i plagues

  • Malalties freqüents: Motejat, Xancre, Foc bacterià, Oïdi.
  • Plagues: Pugó gris, Pugó verd, Pugó llanós, Carpocapsa, Mosca de la fruita, Zeuzera, Àcars,
  • Necessitats de poda: mitjanes
  • Època de poda:  primavera, tardor, hivern
  • Dificultat de poda:  mitjana
  • Altres notes de poda:  Important fer una bona poda de formació. Estructura respectant jerarquia branques per una bona il.luminació
  • Necessitat de pol·linitzadors: Sí
  • Aclarida de flor: necessaria
  • Criteri de maduració del fruit: sucre
  • A tenir en compte: Poda fructificació important no partir branques pel mig. Afavorir sempre branques horitzontals i repartir botons

 

Consulteu també

Corylus avellana

Chitalpa taschkentensis “Summer Bells”

Ús de cookies

Com la majoria de llocs web, fem servir cookies. Si continueu navegant, entenem que tenim el vostre permís política de cookies, més informació. ACEPTAR

Aviso de cookies