Inici / Guia d'arbres / Juglans regia (ornamental)
flor masculina

Juglans regia (ornamental)

És el noguer tradicional, té un creixement força ràpid i les dimensions són relativament gran . A l 'estiu necessita força aigua perquè el fruit arribi a madurar bé.

Fitxa tècnica

Fitxa tècnica

Imatges, característiques i fenologia a la zona de Girona (Bordils: Lat 42.05, Long 2,92)

  • Nom cientific: Juglans regia
  • Nom comú (català): Noguer
  • Nom comú (castellà): Nogal
  • Característiques
  • Flors, fulles i fruit
  • Adaptació al medi
  • Malaties i plaques
  • Requeriments de feina
  • Forma: globulosa
  • Alçada: de 15 a 20 metres
  • Amplada: de 10 a 15 metres
  • Estació de lluïment: a l'estiu
  • Formació al viver: fletxa
  • Brotació: A mitjans de abril
  • Creixement: rapid a la primavera i rapid a l’estiu.
  • Floració: a la primavera, des del quart any i  en brots de segon any
  • Vistositat de la flor: baixa
  • Color de la flor: verdós
  • Durada de la flor: de 5 a 10 dies
  • Disposició: uniforme
  • Fulla: Composta alterna pinnada imparipinnada sencera
  • Canvi de color de les fulles: No canvien de color
  • Exposició solar: sol_semiombra
  • Necessitats d’aigua: mitjanes
  • Adaptació a l’asfixia radicular: alta
  • Adaptació a la calor: mitjana
  • Exigències de pH del sòl: indiferent
  • Adaptació a la contaminació ambiental: no
És un arbre bastant problematic davant malalties i plagues

  • Malalties freqüents: antracnosis,
  • Plagues: zeuzera, carpocapsa
  • Requeriments fitosanitaris: bastant problematic
  • Arrencat de viver amb el pa de terra: aconsellable
  • Notes de poda: Poda sobretot els primers anys per mantenir forma i jerarquia de branques. Quan l'arbre és adult petites intervencions
  • Altres coses a tenir en compte: Arbre fruiter

Terminologia:
Forma dels arbres | Formació a viver | Estadis fenològics |

Ús de cookies

Com la majoria de llocs web, fem servir cookies. Si continueu navegant, entenem que tenim el vostre permís política de cookies, més informació. ACEPTAR

Aviso de cookies