Inici / Guia d'arbres / Juglans nigra
flor masculina i femenina

Juglans nigra

Arbre de grans dimensions, necessita molt d'espai per desenvolupar-se. Arbre molt fort que arrela molt bé, és més resistent a la sequera i a la calor que el noguer tradicional nostre. El seu fruit és gran i no és comestible

Fitxa tècnica

Fitxa tècnica

Imatges, característiques i fenologia a la zona de Girona (Bordils: Lat 42.05, Long 2,92)

  • Nom cientific: Juglans nigra
  • Nom comú (català): Noguera negre
  • Nom comú (castellà): Nogal negro
  • Característiques
  • Flors, fulles i fruit
  • Adaptació al medi
  • Malaties i plaques
  • Requeriments de feina
  • Forma: ovoidal
  • Alçada: de 30 a 35 metres
  • Amplada: de 10 a 15 metres
  • Estació de lluïment: a l'estiu
  • Formació al viver: fletxa
  • Brotació: A començament de maig
  • Creixement: rapid a la primavera i rapid a l’estiu.
  • Floració: a la primavera, des del quart any i  en brots de segon any
  • Vistositat de la flor: baixa
  • Color de la flor: verdós
  • Durada de la flor: 5 dies
  • Disposició: uniforme
  • Fulla: Composta alterna pinnada imparipinnada sencera
  • Canvi de color de les fulles: No canvien de color
  • Exposició solar: sol_semiombra
  • Necessitats d’aigua: mitjanes
  • Adaptació a l’asfixia radicular: alta
  • Adaptació a la calor: alta
  • Exigències de pH del sòl: indiferent
  • Adaptació a la contaminació ambiental: no
És un arbre poc problematic davant malalties i plagues

  • Malalties freqüents: antracnosis,
  • Plagues: ,
  • Requeriments fitosanitaris: poc problematic
  • Arrencat de viver amb el pa de terra: aconsellable
  • Notes de poda: Manteniment de la forma i jerarquia de branques els primers anys, després treure alguna branca per afavorir llum i sanejament.
  • Altres coses a tenir en compte: Fruit gros i molt embrutidor. No és comestible

Terminologia:
Forma dels arbres | Formació a viver | Estadis fenològics |

Consulteu també

Corylus avellana

Chitalpa taschkentensis “Summer Bells”

Ús de cookies

Com la majoria de llocs web, fem servir cookies. Si continueu navegant, entenem que tenim el vostre permís política de cookies, més informació. ACEPTAR

Aviso de cookies