Inici / Guia d'arbres / Juglans nigra
flor masculina i femenina

Juglans nigra

Arbre de grans dimensions, necessita molt d'espai per desenvolupar-se. Arbre molt fort que arrela molt bé, és més resistent a la sequera i a la calor que el noguer tradicional nostre. El seu fruit és gran i no és comestible

Fitxa tècnica

Fitxa tècnica

Imatges, característiques i fenologia a la zona de Girona (Bordils: Lat 42.05, Long 2,92)

  • Nom cientific: Juglans nigra
  • Nom comú (català): Noguera negre
  • Nom comú (castellà): Nogal negro
  • Característiques
  • Flors, fulles i fruit
  • Adaptació al medi
  • Malaties i plaques
  • Requeriments de feina
  • Forma: ovoidal
  • Alçada: de 30 a 35 metres
  • Amplada: de 10 a 15 metres
  • Estació de lluïment: a l'estiu
  • Formació al viver: fletxa
  • Brotació: A començament de maig
  • Creixement: rapid a la primavera i rapid a l’estiu.
  • Floració: a la primavera, des del quart any i  en brots de segon any
  • Vistositat de la flor: baixa
  • Color de la flor: verdós
  • Durada de la flor: 5 dies
  • Disposició: uniforme
  • Fulla: Composta alterna pinnada imparipinnada sencera
  • Canvi de color de les fulles: No canvien de color
  • Exposició solar: sol_semiombra
  • Necessitats d’aigua: mitjanes
  • Adaptació a l’asfixia radicular: alta
  • Adaptació a la calor: alta
  • Exigències de pH del sòl: indiferent
  • Adaptació a la contaminació ambiental: no
És un arbre poc problematic davant malalties i plagues

  • Malalties freqüents: antracnosis,
  • Plagues: ,
  • Requeriments fitosanitaris: poc problematic
  • Arrencat de viver amb el pa de terra: aconsellable
  • Notes de poda: Manteniment de la forma i jerarquia de branques els primers anys, després treure alguna branca per afavorir llum i sanejament.
  • Altres coses a tenir en compte: Fruit gros i molt embrutidor. No és comestible

Terminologia:
Forma dels arbres | Formació a viver | Estadis fenològics |

Ús de cookies

Com la majoria de llocs web, fem servir cookies. Si continueu navegant, entenem que tenim el vostre permís política de cookies, més informació. ACEPTAR

Aviso de cookies