Inici / Guia d'arbres / Hibiscus syriacus
copa estiu

Hibiscus syriacus

Arbret de dimensions reduïdes ideal per espais petits. També se'l troba en forma d'arbust. Floreix al mes de juliol i sol durar uns 20 dies, té una gran gamma de varietats amb colors diferents de flor.

Fitxa tècnica

Fitxa tècnica

Imatges, característiques i fenologia a la zona de Girona (Bordils: Lat 42.05, Long 2,92)

  • Nom cientific: Hibiscus syriacus
  • Nom comú (català): Hibiscus
  • Nom comú (castellà):
  • Característiques
  • Flors, fulles i fruit
  • Adaptació al medi
  • Malaties i plaques
  • Requeriments de feina
  • Forma: ovoidal
  • Alçada: de 3 a 4 metres
  • Amplada: de 1 a 3 metres
  • Estació de lluïment: a l'estiu
  • Formació al viver: copa
  • Brotació: A començament de abril
  • Creixement: lent a la primavera i mig a l’estiu.
  • Floració: a l'estiu, des del primer any i  en brots de primer any
  • Vistositat de la flor: molt important
  • Color de la flor: varis
  • Durada de la flor: de 20 a 25 dies
  • Disposició: exterior
  • Fulla: Simple alterna oval lanceolada dentada
  • Canvi de color de les fulles: No canvien de color
  • Exposició solar: sol_semiombra
  • Necessitats d’aigua: baixes
  • Adaptació a l’asfixia radicular: mitjana
  • Adaptació a la calor: alta
  • Exigències de pH del sòl: indiferent
  • Adaptació a la contaminació ambiental: no
És un arbre poc problematic davant malalties i plagues

  • Malalties freqüents: ,
  • Plagues: pugo negre,
  • Requeriments fitosanitaris: poc problematic
  • Arrencat de viver amb el pa de terra: aconsellable
  • Notes de poda: Manteniment de la forma i jerarquia de les branques. Treure alguna branca cada 2-3 anys per renovació.
  • Altres coses a tenir en compte: Tot i florir en brot de l'any, podes fortes anuals disminueixen la flor.

Terminologia:
Forma dels arbres | Formació a viver | Estadis fenològics |

Consulteu també

Corylus avellana

Chitalpa taschkentensis “Summer Bells”

Ús de cookies

Com la majoria de llocs web, fem servir cookies. Si continueu navegant, entenem que tenim el vostre permís política de cookies, més informació. ACEPTAR

Aviso de cookies