Inici / Guia d'arbres / Celtis australis
arbre adult

Celtis australis

Arbre de dimensions grans que necessita espai per desenvolupar-se de forma natural. Arbre molt adequat per zones seques i càlides

Fitxa tècnica

Fitxa tècnica

Imatges, característiques i fenologia a la zona de Girona (Bordils: Lat 42.05, Long 2,92)

  • Nom cientific: Almez
  • Nom comú (català): Lledoner
  • Nom comú (castellà): Almez
  • Característiques
  • Flors, fulles i fruit
  • Adaptació al medi
  • Malaties i plaques
  • Requeriments de feina
  • Forma: globulosa
  • Alçada: de 20 a 25 metres
  • Amplada: de 12 a 15 metres
  • Estació de lluïment: a la primavera, a l'estiu
  • Formació al viver: fletxa
  • Brotació: A mitjans de abril
  • Creixement: rapid a la primavera i rapid a l’estiu.
  • Floració: a la primavera, des del cinque any i  en brots de segon any
  • Vistositat de la flor: baixa
  • Color de la flor: verd fosc
  • Durada de la flor: 5 dies
  • Disposició: interior
  • Fulla: Simples alternades pinnades dentades
  • Canvi de color de les fulles: No canvien de color
  • Exposició solar: sol
  • Necessitats d’aigua: baixes
  • Adaptació a l’asfixia radicular: baixa
  • Adaptació a la calor: alta
  • Exigències de pH del sòl: indiferent
  • Adaptació a la contaminació ambiental: si
És un arbre poc problematic davant malalties i plagues

  • Malalties freqüents: sirosporium,
  • Plagues: ,
  • Requeriments fitosanitaris: poc problematic
  • Arrencat de viver amb el pa de terra: aconsellable
  • Notes de poda: Manteniment de la forma i jerarquia de branques els primers anys, després treure alguna branca per afavorir llum i sanejament.
  • Altres coses a tenir en compte: Perd la fletxa fàcilment i tendeix a fer branques codominants

Terminologia:
Forma dels arbres | Formació a viver | Estadis fenològics |

Consulteu també

Corylus avellana

Chitalpa taschkentensis “Summer Bells”

Ús de cookies

Com la majoria de llocs web, fem servir cookies. Si continueu navegant, entenem que tenim el vostre permís política de cookies, més informació. ACEPTAR

Aviso de cookies