Inici / Guia d'arbres / Prunus virginiana Shubert
Prunus virginiana Shubert-flor
flor

Prunus virginiana Shubert

Cirerer poc problemàtic i de fàcil maneig, es distingeix per la seva flor composta amb forma de ramell de raïm. Comença el creixement amb brots verds i a mesura que creix es torna  el brot de color morat . A partir de St. Joan que quasi no creix, les fulles totes son morades. Rebrolla molt de les arrels.

Fitxa tècnica

Fitxa tècnica

Imatges, característiques i fenologia a la zona de Girona (Bordils: Lat 42.05, Long 2,92)

  • Nom cientific: Prunus virginiana Shubert
  • Nom comú (català):
  • Nom comú (castellà):
  • Característiques
  • Flors, fulles i fruit
  • Adaptació al medi
  • Malaties i plaques
  • Requeriments de feina
  • Forma: ovoidal
  • Alçada: de 5 a 6 metres
  • Amplada: de 3 a 4 metres
  • Estació de lluïment: a la primavera
  • Formació al viver: copa
  • Brotació: A començament de abril
  • Creixement: rapid a la primavera i lent a l’estiu.
  • Floració: a la primavera, des del primer any i  en brots de primer any
  • Vistositat de la flor: molt important
  • Color de la flor: blanca
  • Durada de la flor: de 5 a 10 dies
  • Disposició: exterior
  • Fulla: Simple alterna pinnada oval dentada
  • Canvi de color de les fulles: No canvien de color
  • Exposició solar: sol_semiombra
  • Necessitats d’aigua: mitjanes
  • Adaptació a l’asfixia radicular: mitjana
  • Adaptació a la calor: mitjana
  • Exigències de pH del sòl: indiferent
  • Adaptació a la contaminació ambiental: no
És un arbre gens problematic davant malalties i plagues

  • Malalties freqüents: ,
  • Plagues: ,
  • Requeriments fitosanitaris: gens problematic
  • Arrencat de viver amb el pa de terra: no
  • Notes de poda: Poda més simple al florir en brot de l'any no hi marge d'error, tot i això no cal podar cada any
  • Altres coses a tenir en compte: Rebrolla molt

Terminologia:
Forma dels arbres | Formació a viver | Estadis fenològics |

Ús de cookies

Com la majoria de llocs web, fem servir cookies. Si continueu navegant, entenem que tenim el vostre permís política de cookies, més informació. ACEPTAR

Aviso de cookies