Inici / Actualitat / Brots secs a primavera, fusicoccum

Brots secs a primavera, fusicoccum

En fruiters d’os és bastant habitual una malaltia que provoca l’assecament dels brots crescuts l’any anterior i si no es cura pot arribar afectar a altres brots més vells.
Aquesta malaltia s’anomena Fusicoccum sp , depèn del fruiter té un nom o altre més específic. No entraré en el detall del tipus de fong sino en la qüestió més pràctica de identificar el dany i intentar aturar-lo de manera senzilla.
Un dels moments que es veu clarament que el fruiter té aquesta afectació és a començaments de la primavera quan s’inicia la brotació. Els brots afectats no broten perquè estan secs, aquesta es va produir l’any anterior però la simptomatologia no es veu de forma clara fins la primavera següent.
La malaltia té lloc perquè coincideixen tres factors: Varietat sensible-clima favorable-patógen

Com que l’arbre ja el tenim, les condicions climàtiques no les podem controlar, només ens queda incidir en el patógen.  I el més fàcil i senzill és agafar les tisores de podar i tallar el brot afectat uns 10 cm per sota on s’acaba el brot sec. Amb això ens assegurem ( no al 100% ) que per allà on tallem no hagi arribat el fong, i no infectem l’arbre fruiter amb les tisores amb els altres talls que poguéssim fer. Però si volem estar més tranquils podem netejar ( amb aigua i unes gotes de lleixiu) les tisores cada vegada que fem un tall.

Exemple de brots secs amb albercoquer ( prunus armeniaca), però també serveix per presseguers, pruners, atmetllers..i altres espècies amb altres xancres.

Consulteu també

Arquitectura natural: ARBRES

L’ arquitectura no és més que un arbre,  ha de créixer en concordància amb l’entorn. …

LES PLANTES : Imprescindibles ( primera part ARBRES)

Per què les plantes són imprescindibles per tots nosaltres?. Encara que actualment l’humanitat es cregui …

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Ús de cookies

Com la majoria de llocs web, fem servir cookies. Si continueu navegant, entenem que tenim el vostre permís política de cookies, més informació. ACEPTAR

Aviso de cookies