Inici / Actualitat / Què fer per prevenir la Ceratitis capitata ( mosca dels fruiters)
Ceratitis capitata adult

Què fer per prevenir la Ceratitis capitata ( mosca dels fruiters)

Què fer per prevenir la Ceratitis capitata? De ben segur que si teniu fruiters us podeu trobar fruita picada que al final es podreix. És la mosca que ataca a diversos fruiters com pomeres, presseguers, figueres, perers, tarongers, codonyers i potser algun altre.

La Ceratits capitata sol començar en les nostres contrades  mitjants-finals de Juny i es manté activa augmentant la seva perillositat fins els mes de novembre.

 

Actualment el mercat disposa d’uns aparells anomenats “mosquers” que col.locats en el moment adequat, aquest seria un mes abans de la maduració del fruit corresponent, són molt eficaços. Aquests mosquers consten d’un atraient per les mosques i una tapa impregnada de piretroid.  Les mosques són capturades i es moren dins el pot. Per adquirir-los cal el carnet d’aplicador fitosanitari o un tècnic agrícola que us assessori.

Aquesta seria la primera mesura a prendre per no tenir problemes o els menys possibles durant una campanya.

En el cas de no ser suficient i trobar algun fruit picat, i aquesta seria la segona mesura, agafar els fruits afectats i llençar-los lluny del fruiter o enterrar-los a molta profunditat o triturar-los a la mateixa finca. MOLT IMPORTANT : no deixar fruits picats de mosca a terra ja que això vol dir que l’any següent podem tenir una població molt més elevada i arribar a cotes molt altes i poc solucionables.

La ceratitis,pot passar l’hivern en forma de larva enterrada a pocs centímetres sota a terra i sortir l’any següent amb molta força.

IMPORTANT: 1-Posar mosquers un mes abans de maduració dels fruits 2- Deixar l’àrea del fruiter neta de fruits picats

Consulteu també

PODA ADEQUADA ARBRES ORNAMENTALS

” La poda és una de les millors coses que un arborista pot fer per …

Slow food: alimentació en les plantes

La nutrició vegetal slow food apostaria més per una alimentació indirecta amb adobs menys solubles i d'efecte més lent, que el suministrament de l'ingesta fos més adequat a les necessitats de la planta.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Ús de cookies

Com la majoria de llocs web, fem servir cookies. Si continueu navegant, entenem que tenim el vostre permís política de cookies, més informació. ACEPTAR

Aviso de cookies